شاخص قیمت ارز دیجیتال چیست؟ از چه طریق میتوان این اطلاعات را به دست آورد

شاخص قیمت ارز دیجیتال، وب سایتها یا پلتفرمهایی هستند که اطلاعات قیمت و سرمایه گذاری انواع ارزهای رمزنگاری را لیست میکنند. این وبسایتهای معتبر همانند شاخص های بورس عمل می کنند و اطلاعات جامعی راجع به بازار رمزنگاری ارائه می دهند.
شاخص قیمت ارز دیجیتال چیست؟ از چه طریق میتوان این اطلاعات را به دست آورد

شاخص قیمت ارز رمزنگاری چیست؟ از چه طریق میتوان این اطلاعات را به دست آورد
شاخص قیمت ارز دیجیتال چیست؟
نمونه های معروف این وبسایتها کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) ، ورلد کوین ایندکس (WorldCoinIndex) و کریپتو کامپیر (CryptoCompare) هستند. این سایتها عمدتاً اطلاعات قیمت فوری ارزهای دیجیتال مختلف را ارائه میدهند. البته همچنین منبع خوبی از اطلاعات برای محک زدن، نظارت و مقایسه رشد داراییهای مختلف ارزهای دیجیتال هستند.
این وبسایتها معیارهای خاصی برای فهرست کردن شاخصهای قیمتی دارند. بنابراین جزئیات مربوط به تمام سکهها و توکن های موجود در بازار یا برخی موارد خاص که با این معیارها مطابقت دارند را در لیست خود ارائه میدهند. از جمله این معیارها در دسترس بودن در صرافیهای بزرگ و همین طور سطح کافی از حجم معاملات است.
البته بیشتر این سایتهای معتبر شاخص قیمت ارز دیجیتال، اکثر سکههای موجود در بازار را لیست میکنند. بنابراین، استفاده از این سایتها روش خوبی برای رصد کل بازار ارزهای رمزپایه در هر زمان است. با استفاده از این سایتها بدون نیاز به جمع آوری دستی دادهها از صدها صرافی ارز دیجیتال میتوانید در یک پلتفرم اطلاعات مختلف را در اختیار داشته باشید.
تفاوت شاخص قیمت ارز دیجیتال با شاخص بورس چیست؟
در اصل این سایتهای شاخص قیمت ارز دیجیتال مانند همان شاخص بورس کار میکنند. هر دو نشانگر سلامت مالی صنعتی است که یک سرمایه گذار در آن سرمایه گذاری کرده است.
بزرگترین تفاوت، البته این واقعیت است که شاخصهای سنتی بورس، اطلاعات قیمت سهام در شرکتها را لیست میکنند در حالی که شاخص قیمت ارز دیجیتال، اطلاعات قیمت داراییهای رمزنگاری شبکههای مختلف مبتنی بر بلاکچین را ارائه می دهند. تفاوت دیگر این است که شاخص های قیمت ارز دیجیتال تمایل دارند اکثر ارزهای رمزپایه موجود در بازار آزاد را لیست کنند، اما شاخصهای سنتی بازار سهام فقط تعداد محدودی از شرکتها را فهرست میکنند. معیار شاخصهای سنتی نیز در بازار معمولاً نوع بخش یا اندازه آنها شرکتها است. این شاخصها اغلب به عنوان یک نمای کلی برای کمک به سرمایه گذاران در ارزیابی سلامت بازار کلی خدمت میکنند.
شاخص استاندارد اند پورز 500 (S&P 500) در ایالات متحده 500 شرکت بزرگ آمریکایی را از نظر ارزش بازار لیست میکند. در حالی که بورس اوراق بهادار Financial Times 100) FTSE 100) از 100 شرکت بزرگ (از نظر سرمایه بازار) فهرست شده در بورس اوراق بهادار لندن تشکیل شده است .
از طرف دیگر، FTSE techMARK 100 تنها 100 شرکت برتر فن آوری نوآور در بورس اوراق بهادار لندن را نشان میدهد در حالی که شاخص فناوری اطلاعات S&P Global 1200 فقط شرکتهای بخش IT را فهرست میکند.
چه اطلاعاتی را میتوانید از شاخص قیمت ارزهای رمزپایه پیدا کنید؟
تمرکز شاخص قیمت ارز دیجیتال بر روی اطلاعات مربوط به قیمت و معاملات است. قیمت فعلی ارزهای رمزپایه و سرمایه بازار، یعنی قیمت فعلی ضربدر عرضه در گردش اولین اطلاعاتی است که میتوانید کسب کنید. پس از اینها حجم معامله 24 ساعته را که کل حجم معاملات سکه خاص در بازارهای مختلف است خواهید یافت.
یک عدد با درصد به رنگهای قرمز یا سبز نیز وجود دارد که به صورت پیش فرض تغییر قیمت در 24 ساعت گذشته را به شما نشان میدهد. رنگ سبز به معنای افزایش قیمت و قرمز نشانگر کاهش قیمت است.
به طور کلی میتوانید روی تک سکهها کلیک کنید تا اطلاعات دقیقتری پیدا کنید. این میتواند شامل منابع موجود و حداکثر عرضه ارز دیجیتال باشد. نموداری که عملکرد قیمت را در طول زمان ردیابی میکند نیز در این قسمت در دسترس است. در آخر نیز لیستی از تمام بازارها یا صرافیهایی که سکه در آنها قابل معامله است را شاهد خواهید بود.
البته شما میتوانید بعضی تنظیمات را عوض کنید. نوع ارزی که میخواهید قیمت را بر اساس آن ببینید نیز قابل تنظیم است. بازه زمانی نمودارها نیز قابل تنظیم هستند که گزینههای روزانه تا یک ساله را در اختیار شما قرار میدهد.
این سایتها دادههای ارزهای دیجیتال را از کجا میآورند؟
متداولترین منابع داده شاخص قیمت ارز دیجیتال، صرافیهای ارز دیجیتال هستند. بسته به قیمت خرید و فروش، معامله گران در قیمت هایی خاص برای معامله به توافق می رسند، اینجا جایی است که قیمت سکه تثبیت میشود. بنابراین قیمت ارز دقیقترین نمایش ارزش قابل دستیابی سکه در بازار و بهترین مکان برای کسب اطلاعات از آن است.
بسته به سکه، قیمتها ممکن است از صرافی به صرافی متفاوت باشد. بنابراین شاخصهای قیمت رمزنگاری معمولاً دادهها را از صرافیهای مختلف جمع میکنند تا دقیقترین قیمت را بدست آورند. با کلیک بر روی برگه بازارهای یک سکه خاص میتوانید شاخصی را که از آن برای جمع آوری داده استفاده میشود مشاهده کنید. این لیست از صرافیهایی که سکه مورد معامله قرار میگیرد اطلاعات را جمع آوری کرده است.
یک سکه با معاملات زیاد، مانند بیت کوین، دارای چند صد بازار خواهد بود. از سوی دیگر (IOTA) اگرچه یک سکه محبوب است میتواند تا 30 بازار داشته باشد. صرافیهای رمزنگاری دادههای معاملاتی را از طریق API ها (رابط کاربری خودکار) در دسترس قرار میدهند که جمع آوری دادههای لازم را برای شاخص ها آسان میکند.

نحوه جمع آوری اطلاعات توسط API از صرافی های ارز دیجیتال
API به سادگی مکانیزمی است که نرم افزارهای مختلف را قادر به برقراری ارتباط و تبادل داده یا پیام در قالبی استاندارد میکند. مثل این است که یک پیام رسان بین برنامهها، پایگاه دادهها و دستگاهها برای ایجاد اتصال و ارائه دادهها در حال اجرا است.
شاخصها چه نوع دادهای را از صرافیهای ارز دیجیتال جمع آوری میکنند؟
نوع دادهها به این بستگی دارد که ایندکس یا شاخص میخواهد چه نوع اطلاعاتی را در دسترس کاربران قرار دهد.
جدا از اطلاعات واضح مانند قیمت و مقدار معاملات، عناصر داده مشترک شامل موارد زیر می شود.
شناسههای سکه:
نمادهای منحصر به فرد ارز رمزنگاری برای شناسایی انواع سکهها – به عنوان مثال، BTC یا XRP.
شناسههای تجاری:
شناسههای تجاری منحصر به فرد برای ایجاد حجم معاملات استفاده میشود.
مهر زمان:
زمان دقیق انجام یک معامله تجاری را ضبط میکند و برای اهداف مختلفی از جمله برای اطلاعات قیمت در زمان واقعی، دادههای دقیق قیمت در هنگام باز و بسته شدن بازار (OHLC) و حجم معاملات دقیق 24 ساعته مورد استفاده قرار میگیرد.
نرخ تبدیل:
نرخ ارز به روز بین BTC / USD یا ETH / USD بلکه بین کلاسهای مختلف دارایی رمزنگاری شده و جفتهای تجاری موجود مانند BTC / ETH، ETH / XRP و غیره.
این لیست به هیچ وجه جامع نیست اما در ارائه نمای کلی از نوع شاخصهای قیمت ارز رمزنگاری در لیستهای آنها کارآمد است.
✅ بیشتر بخوانید ……… 🔻🔻🔻🔻🔻🔻
- معاملات مارجین ارزهای رمزنگاری چیست و چگونه میتوان از این راه سود کسب کرد؟
- ارزهای دیجیتال به چه اشکالی وجود دارند و تفاوت بین آنها چیست؟
- تریدر مطرح ارزهای دیجیتال 6 توصیه مهم برای تریدرهای تازه کار دارد
چگونه این شاخص ها از دادهها برای محاسبه قیمت ارز رمزنگاری شده خاص استفاده میکنند؟
سایتهای ارائه شاخص قیمت ارز دیجیتال معمولاً از یک میانگین وزنی با حجم 24 ساعته (VWAP) برای محاسبه قیمتها استفاده میکنند. این روش به شما میانگین قیمتی صرافیهای رمزنگاری را که در طول دوره خاصی معامله میشود، ارائه میدهد.
این معادله از نظر ریاضی میتواند به صورت زیر ارائه شود:

نحوه محاسبه شاخص قیمت ارز رمزنگاری
مدت زمان مشخص شده در اینجا یک بازه زمانی 24 ساعته مداوم است. این زمان به این معنی است که قیمتهای نمایش داده شده به طور مداوم به روز میشوند.
قیمتها در شاخصهای ارز رمزنگاری شده چقدر دقیق است؟
آنها یک نمای قابل قبول از وضعیت و موقعیت کلی بازار ارائه میدهند. با این حال، اغلب میبینید که کوین یا توکن یکسانی با قیمت متفاوت در شاخصهای مختلف ذکر شده است. دلیل این امر این است که پلتفرم های شاخص از طیف گستردهای از صرافیهای مختلف اطلاعات را جمع آوری میکنند.
صرافیهای مختلف در بازارهای مختلف با ارزهای مختلف فیات (USD، EUR، GBP، JPY و غیره) تجارت میکنند. بسته به بازار، حجم معاملات، میزان نقدینگی یک سکه، هزینه معامله و کارمزدهای صرافیهای رمزنگاری، این دادهها با هم تفاوت دارند. مساله دیگر این است که API هر چند وقت یکبار (به عنوان مثال هر دو، پنج یا 10 ثانیه) اطلاعات را درخواست و ارسال میکند. همه این موارد در محاسبه قیمت واقعی شاخص ارز رمزنگاری تأثیر میگذارد.
به صورت مداوم گذاشتن ارزش دقیق یک سکه در همه بازارها کار سادهای نیست و در واقع لازم هم نیست. اصولاً معامله گران میدانند که چه سکهای را در چه بازاری میخواهند معامله کنند.
استفاده از این شاخصها باعث میشود دید بهتر و سریعتری نسبت به بازار رمزنگاری داشته باشید.