آژانس یوروپل کیف پولهای رمزنگاری خاصی را به عنوان “تهدیدهای بالقوه” معرفی کرد

آژانس یوروپل تحولات جدید در جرائم اینترنتی را در زمان همه گیر کرونا ویروس ارزیابی کرد. این آژانس کیف پولهای رمزنگاری شده خاص (با هدف محافظت از حریم شخصی) مانند مونرو Monero، زیکش Zcash، دش Dash و بازارهای دارک وب را به عنوان تهدیدهای اصلی این حوزه معرفی کرد.
به گزارش آژانس یوروپل کوینهای متمرکز بر حفظ حریم خصوصی به طور فزایندهای در جرائم اینترنتی استفاده میشوند

گزارش جرائم اینترنتی یوروپل کیف پولها و ارزهای متمرکز بر حفاطت از حریم خصوصی را به عنوان “تهدیدهای بالقوه” معرفی کرد
بر اساس گزارش آژانس یوروپل ، کیف پولهای متمرکز بر حفظ حریم خصوصی با افزایش محبوبیت این ارزها، به عنوان یک تهدید مهم ظاهر شدهاند.
در این ارزیابی از ارزهایی مانند مونرو، زیکش و دش به عنوان بیشترین روش استفاده شده برای پرداخت در دارک وب و سایر تخلفات یاد شده است. در گزارش IOCTA ارزیابی تهدیدات جرائم سازمان یافته اینترنت در سال 2020 این چینین آمده است.
“مونرو به تدریج در حال تبدیل شدن به ارز اصلی در معاملات دارک وب است. و پس از آن زیکش و دش رتبههای بعدی را به خود اختصاص داده اند.”
از دیگر آلتکوین هایی که در بازارهای دارک وب استفاده بیشتری پیدا کردهاند میتوان به اتریوم و لایت کوین اشاره کرد. اما روش پرداخت ارجح همچنان به بیت کوین اختصاص داده شده است. این امر عمدتاً به دلیل معروفیت این ارز دیجیتال و همینطور نقدشوندگی بالای آن است.
✅ بیشتر بخوانید ……… 🔻🔻🔻🔻🔻🔻
- بازار سهام افت کرد، قیمت بیت کوین به 10،525 دلار کاهش یافت
- ارز دیجیتال بانک مرکزی CBDC چین در معاملات آزمایشی به ارزش 1.1 میلیارد یوان دست یافت
- بانکور Bancor یک پروتکل نقدینگی با امکان مبادله خودکار و تأمین نقدینگی در استخرهای آن
کیف پولهای محرمانه و شبکههای دارک وب
مجرمان اینترنتی علاوه بر این که کیف پولهای سخت افزاری را برای ذخیره سازی کلید خصوصی و رمزنگاری مورد توجه قرار دادهاند. به طور فزایندهای به ” کیف پولهای متمرکز بر حفظ حریم خصوصی” مانند کوین جوین (coinjoin) و میکسرهای متمرکز برای پولشویی و ذخیره وجوه رمزگذاری خود اعتماد میکنند.
پروتکلهای کوین جوین معمولاً با ادغام تراکنشهای مختلف کاربران غیر مرتبط در یک تراکنش رهگیری تراکنشها را سخت و غیرممکن میکنند. در گزارش آژانس یوروپل ، کیف پولهای محبوب ارزهای رمزنگاری شده که از این امکان پشتیبانی می کنند، کیف پولهای واسابی و سامورایی هستند. اگرچه این کیف پولها به طور کامل ردپای معامله را پاک نمیکنند، اما ردیابی تراکنشها را بسیار سختتر میسازند.
در مورد پروتکل دارک وب، شبکه Tor همچنان محبوبترین انتخاب در میان مجرمان است. با این حال، امسال افزایش علاقه به سیستم عاملهای غیرمتمرکزی که حریم خصوصی کاربر را مورد بررسی قرار نمی دهند نیز مشاهده شده است. در گزارش آژانس یوروپل آمده است:
“ظهور سیستم عاملهای غیرمتمرکز حفظ حریم خصوصی یک پدیده جدید در اکوسیستم دارک وب نیست. اما آنها از سال گذشته شروع به افزایش کاربر کردهاند.”
مجرمان به طور فزایندهای برای فروش کالاهای غیرقانونی به چنین بسترهایی متوسل شدهاند. اوپنبازار (OpenBazaar)، بازارهای غیرقانونی را به عنوان “تهدید با اولویت بالا” رهبری میکند.
گفته میشود این شبکه خدمات خود را از طریق پلتفرم تلفن همراه خود Haven به بازار عرضه کرده است. که قبلاً هزاران بار در گوشیهای اندروید بارگیری شده است.
گزارش ارزیابی آژانس یوروپل در ماه ژوئن نشان میدهد که 50 میلیون دلار بیت کوین در کیف پولهای واسابی واریز شده است. که 30 درصد آنها از بازارهای دارک وب کسب شده است.
به گزارش آژانس یوروپل معاملات رمزنگاری سهم کمی در جرائم اینترنتی دارند
با این حال، طبق دادههای آژانس یوروپل ، اگرچه سطح جرائم اینترنتی به طور قابل توجهی رشد کرده است، “استفاده قانونی از ارزهای رمزپایه با سرعت بسیار بیشتری در شرف انجام است.”
بر اساس این گزارش، گرچه ارزهای رمزپایه به عنوان سیستم پرداخت، انواع جرائم اینترنتی را تسهیل کرده است. با این حال دادههای ارزیابی سال 2019 نشان میدهد. با افزایش انواع زورگیری، باج افزار، سرقت داده و حتی کلاهبرداری مربوط به COVID-19 در سال جاری، میزان معاملات ارزهای رمزپایه مرتبط با جرائم اینترنتی هنوز هم فقط 1.1٪ از کل معاملات در برمی گیرد.
دولت آمریکا به دنبال راه حلی برای نظارت و اعمال قانون در فضای کریپتو
چندی پیش وزارت دفاع آمریکا مبلغ 600 هزار دلار جایزه برای یافتن راهی جهت رهگیری معاملات در مونرو در نظر گرفت. بسیاری دیگر از دپارتمان های دولتی ایالات متحده نیز با اطلاعیه هایی خواستار پیدا کردن راهی جهت رهگیری معاملات رمزارزهای حفظ حریم خصوصی شدند.
با این حال تاکنون هیچ پیشرفت خاصی در این زمینه اتفاق نیفتاده است.( همانند گزارش آژانس یوروپل ) اما دولت آمریکا با تمام قوا سعی در قانون گذاری دنیای کریپتو دارد.
در همین اواخر صرافی بزرگ بیتمکس توسط سازمان معمالات آتی بورس مورد اتهام قرار گرفت و به حالت نیمه تعطیل درآمد. باید دید این کشمکش میان قانون گذاران و فعالان این حوزه بر سر تعبیه ی ابزارهای نظارتی و قانونی در پلتفرم ها و فضای کریپتو به چه نتیجه ای خواهد رسید.