مشکل کوین بیس در هنگام تجمع خریداران: دلیل از کار افتادن سایت این صرافی چیست؟
کارشناسان گفتند که غیرقابل پیش بینی بودن حرکت قیمت بیت کوین، آماده سازی کوین بیس برای جهشهای ترافیکی را واقعاً مشکل کرده است.
مشکل کوین بیس در هنگام تجمع خریداران: دلیل از کار افتادن سایت این صرافی چیست؟
- صرافی ارزهای دیجیتال کوین بیس (Coinbase) در میان افزایش قیمت بیت کوین، چندین بار دچار مشکل شد.
- افزایش ترافیک کاربران و فعالیتهای تجاری منجر به بار اضافی گستردهای بر روی سرورها میشود.
- به گفته کارشناسان، سیستم عاملهای تجاری مانند کوین بیس به دلیل غیرقابل پیش بینی بودن بیت کوین برای آمادگی در برابر چنین جهشهایی مشکل دارند.
تنها طی هفته گذشته، قیمت بیت کوین قبل از اینکه بیشترین افت روزانه خود در تاریخ را تجربه کند، به بالاترین سطح تاریخی خود یعنی بیش از 40،000 دلار رسید. صرافی کوین بیس یکی از اصلیترین پلتفرمهای فروش در بالا بردن قیمت بیت کوین بود.
در این زمان پر فراز و نشیب، صرافیهای بزرگ و مخصوصا کوین بیس نوعی دیگر از وقایع را تجربه کردند. لری سرماک (Larry Cermak)، مدیر تحقیقات در نشریه اینترنتی بلاک (The Block)، اشاره کرد که کوین بیس در چند روز گذشته شاهد حجم معاملات بسیار بالایی بوده است. البته این افزایش حجم جای تعجب ندارد. با توجه به بالا و پایین رفتن بازار ارزهای دیجیتال طی چند هفته اخیر این امر طبیعی است.
مشکل کوین بیس پس از تجمع خریداران
کوین بیس دیروز حجم روزانه خود را در سطح 9.56 میلیارد دلار ثبت کرد. سرماک در توییت خود نوشت: “فقط برای نشان دادن اینکه چقدر این اتفاق چقدر بزرگ است باید بدانید این مقدار، بیشتر از حجم کل فصل ابتدایی سال 2019 است. همچنین بیشتر از حجم کل ژانویه سال گذشته.”
افزایش زیاد ترافیک که بار اضافی در صرافی ایجاد میکند، احتمالاً منجر به بسیاری از مسائل جدی در اداره سایت شده است. اما این اولین تجمع بیت کوین – و افزایش ترافیک مربوطه – در تاریخ نیست. بنابراین چه عواملی باعث ایجاد مشکل در کوین بیس و سایر صرافیها میشود؟
پیش بینی جهشهای بیت کوین سخت شده است
به گفته کارشناسان، غیرقابل پیش بینی بودن بیت کوین، مشکل اصلی صرافیهای ارز دیجیتال از جمله کوین بیس است.
مقرون به صرفه نبودن استفاده از سرورهای رزرو
مایکل او روکه (Michael O’Rourke)، مدیر عامل شبکه پاکت نتورک (Pocket Network) اکوسیستم داده بلاکچین Web3، به نشریه اینترنتی دیکریپت گفت که شرکتهای بزرگ معمولاً سعی میکنند تعادل بین تقاضای فعلی قدرت سرورهای خود و شرایط ویژه را برقرار کنند. روشهایی وجود دارد که میتوانید خود را در برابر هرگونه افزایش ترافیک مقاومت کنید. با این وجود آنها اغلب از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیستند.
“این به طور کلی در مورد مقیاس پذیری زیرساختها و نیاز به مقیاس بندی سریع در شرایط ویژه است. منطقی نیست که کوین بیس با سرورهایی که برای تقاضای ناگهانی و موردی نیاز میشوند، هزینه سرور خود را 10 برابر افزایش دهد. نرخ ورود مردم به بازار خرید رمزنگاری سریعتر از آن است که بتوان سریع سرورها را از روی [خدمات وب آمازون] جا به جا کنید.”
همانطور که دیکریپت گزارش داد، پروژه وی دقیقاً برای رفع این نوع مشکلات راه اندازی شد. در سال 2017، اکثر اکوسیستم اتریوم به سرویس بلاکچین اینفورا (Infura) متکی بود. این سرویس از سرورهای وب سرویس آمازون استفاده میکرد. اگر در آن زمان این میزان ترافیک ایجاد میشد امکان خرابی به شدت بالا میرفت. حتی ممکن بود این شبکه به پاشنه آشیل کل اکوسیستم تبدیل شود.
نبود زمان کافی برای تعمییر و نگهداری
علاوه بر این، سیستم عاملهای معاملاتی متمرکز بر رمزنگاری از زمان نگهداری و تعمییذ کمتری نسبت به همتایان سنتی خود برای پرداختن به مسائل فنی مختلف برخوردار هستند.
“صرافیهای سنتی 6 تا 8 ساعت در روز و 5 روز در هفته تجارت میکنند. این یک زمان 16 ساعته در هر روز برای انجام هرگونه تعمیر و نگهداری از زیرساختهای فنی فراهم میکند. علاوه بر این 24 ساعت کامل در آخر هفته نیز برای انجام این کار در اختیار این پلتفرم ها هست. صرافیهای رمزنگاری معمولاً 24 ساعته و 7 روز هفته کار میکنند. نگهداری چنین سیستمی بسیار دشوارتر است.”
تفاوت صرافی های ارز دیجیتال با دیگر سرویس های آنلاین پر ترافیک
در عین حال، سرویسهای آنلاین بزرگ مانند آمازون یا نتفلیکس (معمولاً) خاموشی را تجربه نمیکنند. بنابراین چرا صرافیهای رمزنگاری همچین مشکلی دارند؟ به بیان ساده، آنها احتمالاً نمیتوانند خود را برای افزایش ترافیک آماده کنند. هیچ کس در جهان نمیتواند تجمع بعدی بیت کوین را پیش بینی کند. حتی غولهای اینترنت امروزی نیز در گذشته مشکلاتی مشابه مشکل صرافی کوین بیس داشتهاند.
“آنها قبلاً وقتی رشد میکردند [دچار قطعی] میشدند. داشتن میلیاردها دلار پرداخت هزینه نگهداری را راحتتر کرده است. آنها همچنین چرخه اوج گیری خود را کنترل میکنند. به عنوان مثال هنگامی که نتفلیکس نمایش جدیدی را راه اندازی میکند، میتوانند زودتر از موعد آماده شوند. در رمزنگاری، نمیتوان اوج ترافیک را حدس زد. ”
وی توضیح داد که از آنجا که خدمات سنتی عظیم مانند نتفلیکس بر چرخههای افزایشی خود کنترل دارند، میتوانند از طریق ذخیره سازی جهانی و شبکههای تحویل محتوا سرورها را “پیش ببرند”. به عنوان مثال در زمان انتظار برای راه اندازی یک نمایش جدید سرورها را افزایش می دهند. در دنیای آشفته رمزنگاری این آماده سازی برای صرافی هایی مانند کوین بیس مشکل است.
“این همان کاری است که بزرگترین شرکتهای جهان میتوانند انجام دهند. این واقعاً در مورد بهینه سازی و مکان یابی سرورها دقیقاً برای نوع محتوایی است که مورد نیاز است. خواه درخواست دادههای قیمت یا پخش جریانی فیلم، دقیقاً در جاهایی که مورد نیاز است.”
این مشکل تنها مربوط به صرافی کوین بیس نبوده است. صرافی بزرگ بایننس نیز در زمان اوج گیری قیمت چندیدن بار از دسترس خارج شد. این نشان می دهد با افزایش اقبال عمومی به ارزهای دیجیتال صرافی ها نیز باید به فکر گسترش امکانات خود باشند