اینفوگرافیک سیر تکامل فناوری، ارزهای دیجیتال میراث دار چه ابداعاتی هستند
در سالهای بعد از انقلاب دات کام (.com) و پس از ظهور اینترنت جهان شکل دیگری به خود گرفت. اینترنت توانست چهره بسیار از فناوریهای سنتی را به طور کلی تغییر دهد. در این میان بخشی که بیش از بقیه در برابر تغییر مقاومت میکرد امور مالی بود. در این اینفوگرافیک سیر تکامل فناوری مالی را مرور میکنیم.
اینفوگرافیک سیر تکامل فناوری، ارزهای دیجیتال میراث دار چه ابداعاتی هستند
اینفوگرافیک سیر تکامل فناوری، ارزهای دیجیتال ویراث دار چه ابداعاتی هستند
همه ما در کتابهای تاریخ مدرسه در مورد اولین نمونههای داد و ستد نظیر به نظیر که به صورت کالا به کالا بود، خواندهایم. در آن دوران قیمت مشخصی برای هیچ چیز نبود و هیچ نهاد مرکزیای امور مالی مردم را کنترل نمیکرد. هر فردی نتیجه تلاش خود را با چیزی که فردی دیگر داشت مستقیماً معاوضه میکرد.
به نظر شرایط سختی بود. بدون داشتن ارزهای مرجع قیمتها نامشخص بودند. همه چیز بر حسب عرضه و تقاضا ارزش گذاری میشد. با این حال یک مزیت بزرگ بود که ما در حال حاضر از آن بی بهرهایم. استقلال از نهادهای مرکزی.
مردم به مرور زمان طلا و دیگر داراییهای کمیاب را معیار داد و ستد خود قرار دادند. با این حال نگه داری و جابه جایی مسکوکات بسیار سخت بود. این عامل باعث شد تا بانکها به دنیا بیایند و از آن زمان سلطه خود را بر سیستمهای مالی حفظ کنند.
بانکها در ابتدا فقط از داراییهای افراد نگه داری میکردند. بعد از مدتی به جای دارایی اصلی رسیدهای این داراییها در بانکها در داد و ستدها استفاده میشد. اینها اولین نمونههای اسکناس بودند.
دولتهای مرکزی و ایجاد ارز فیات
با افزایش قدرت دولتهای مرکزی بانکهای مرکزی در ازای طلا مقداری اسکناس چاپ میکردند ولی تقریباً همه آنها در برابر وسوسه چاپ پول بدون پشتوانه تسلیم شدند. اینگونه بود که استاندارد طلا از بین رفت و ارزهای فیات بدون داشتن هیچ پشتوانه واقعی بازارها را قبضه کردند.
با پیشرفت تکنولوژی حتی چاپ اسکناس و جا به جایی آن هم به چالش کشیده شد. کارتهای اعتباری اکنون جای اسکناسها را گرفته اند. این فناوری کنترل دولتها را حتی بیش از پیش کرده است. اکنون هر بانکی میداند مشتریانش در کجا چه مقدار پول هزینه میکنند. این سطح از نظارت باعث نگرانی میشود. بارها دیده شده بانکها مشتریان خاص را تحریم کردهاند.
بعضی از آنها در ارائه خدمات مالی تبعیض قائل شدند و یا بدتر از همه اینها به دلیل تحریمهای ظالمانه ملتی را از دسترسی به بازار منع کردهاند.
ارزهای دیجیتال انقلابی دیگر در دنیای فناوری
سال 2009 اما انقلابی دیگر شکل گرفت. با ورود بیت کوین به عنوان اولین ارز دیجیتال، دارایی تحت کنترل و حمایت مصرف کنندگان به وجود آمد. این ارزها به دلیل ماهیت دیجیتالشان و با وجود فناوری بلاک چین مقاوم در برابر سانسور و دستکاری هستند. هیچ نهاد مرکزیای آنها را کنترل نمیکند. از همه اینها مهمتر امکان حذف واسطهها را به معامله گران میدهد. دیگر نیازی نیست برای انجام معامله به سقف خرید بانکتان توجه کنید. در دنیای ارزهای دیجیتال محدودیت برداشت و واریزی وجود ندارد.
این عوامل باعث شدند ارزهای دیجیتال بتوانند در مدت کوتاهی، بین بسیاری از سرمایه گذاران و فعالان بازارهای مالی محبوب شوند. اگر ایمیل توانست ارتباطات را دگرگون کند و شبکههای اجتماعی سلطه غولهای رسانهای را بشکنند، اکنون ارزهای دیجیتال آمدهاند تا مردم را از محدودیتهای ارزهای فیات نجات دهند.
این اینفوگرافیک سیر تکامل این فناوریها را با هم مقایسه میکند تا به شما یادآور شود ما در چه مقطع هیجان انگیزی از پیشرفت قرار داریم.