انواع شاخص تحلیل تکنیکال: شاخص پیشرو (Leading) و پسرو (Lagging) چیست؟

انواع شاخص تحلیل تکنیکال ابزاری هستند که قدرت یا ضعف اقتصادها و بازارهای مالی را ارزیابی میکنند. این شاخص ها سه نوع دارند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
انواع شاخص تحلیل تکنیکال: شاخص پیشرو (Leading) و پسرو (Lagging) چیست؟
به بیان ساده، شاخصهای پیشرو پیش از یک چرخه اقتصادی یا روند بازار تغییر میکنند. در مقابل، شاخصهای پسرو مبتنی بر وقایع قبلی هستند و بینشهایی در مورد دادههای تاریخی یک بازار یا اقتصاد خاص ارائه میدهند.
شاخصهای پیشرو (آینده نگر) و پسرو (گذشته نگر) چیست؟
شاخصهای پیشرو و پسرو ابزاری هستند که قدرت یا ضعف اقتصادها یا بازارهای مالی را ارزیابی میکنند. به بیان ساده، شاخصهای پیشرو پیش از یک چرخه اقتصادی یا روند بازار تغییر میکنند. در مقابل، شاخصهای پسرو مبتنی بر وقایع قبلی هستند و بینشهایی در مورد دادههای تاریخی یک بازار یا اقتصاد خاص ارائه میدهند.
به عبارت دیگر، شاخصهای پیشرو سیگنالهای پیش بینی کننده (قبل از وقوع رویدادها یا روندها) را ارائه میدهند. از طرف دیگر شاخصهای پسرو سیگنالهایی را بر اساس روندی که از قبل در حال انجام است، تولید میکنند. این دو کلاس از شاخصها به طور گسترده توسط سرمایه گذاران و بازرگانانی که از تجزیه و تحلیل فنی یا تکنیکال (TA) استفاده میکنند، استفاده میشود. این شاخصها در معاملات سهام، فارکس و ارزهای دیجیتال بسیار مفید هستند.
در بازارهای مالی، انواع شاخص تحلیل تکنیکال سابقهای طولانی دارند که به دهههای اولیه قرن 20 بر میگردد. ایده پشت این شاخصها ریشه در توسعه تئوری داو دارد. این تئوری بین سالهای 1902 و 1929 اتفاق افتاده است. اساساً، تئوری داو اظهار میدارد که حرکت قیمتها تصادفی نیستند. بنابراین میتوان روند بازار را با استفاده از تجزیه و تحلیل دقیق رفتار قبلی بازار پیش بینی کرد.
به غیر از این، از شاخصهای پیشرو و پسرو برای ترسیم عملکرد اقتصادی استفاده میشود. بدین ترتیب، آنها همیشه با تجزیه و تحلیل تکنیکال و قیمتهای بازار، بلکه با سایر متغیرها و شاخصهای اقتصادی نیز ارتباط ندارند.
شاخصهای لیدینگ یا پیشرو و لگینگ یا پسرو چگونه کار میکنند؟
شاخصهای پیشرو (لیدینگ)
همانطور که گفته شد، شاخصهای لیدینگ شاخصهای برجستهای هستند که میتوانند اطلاعاتی در مورد روندهایی که هنوز به وجود نیامده اند ارائه دهند. بنابراین، ممکن است از این شاخصها برای پیش بینی رکود اقتصادی یا بهبودی احتمالی استفاده شود. به عنوان مثال، در رابطه با عملکرد بازار سهام، خرده فروشی یا پروانه ساخت.
بنابراین، شاخصهای پیشرو تمایل دارند جلوتر از چرخههای اقتصادی حرکت کنند. این شاخصها به طور کلی برای تحلیلهای کوتاه مدت و میان مدت مناسب هستند. به عنوان مثال، پروانههای ساختمانی را میتوان نوعی شاخص اقتصادی برجسته دانست. آنها ممکن است تقاضای آینده برای کار ساختمانی و سرمایه گذاری در بازار املاک و مستغلات را نشان دهند.
شاخصهای پسرو (لگینگ)
برخلاف شاخصهای پیشرو، از شاخصهای پسرو برای شناسایی روندهای موجود استفاده میشود. البته این روندها ممکن است بلافاصله به خودی خود آشکار نشوند. بنابراین، این نوع شاخصها در پس چرخههای اقتصادی حرکت میکنند.
به طور معمول، شاخصهای تأخیر بر اساس عملکرد اقتصادی اقتصادی یا دادههای قیمت قبلی، در تحلیلهای طولانی مدت اعمال میشوند. به عبارت دیگر، شاخصهای پسرو سیگنالهایی را تولید میکنند که بر اساس روند بازار یا رویداد مالی است که قبلاً شروع یا تأسیس شده است.
شاخصهای تصادفی
اگرچه در فضای ارزهای دیجیتال محبوبیت کمتری دارند، اما همچنین دسته سوم از شاخصها وجود دارد. قابل ذکر است، که شاخصهای تصادفی به عنوان شاخصهای همزمانی شناخته میشوند. این شاخصها در جایی بین دو نوع دیگر قرار دارند. آنها تقریباً در زمان واقعی کار میکنند و اطلاعاتی در مورد وضعیت اقتصادی فعلی ارائه میدهند.
به عنوان مثال، میتوان با اندازه گیری ساعات کار گروهی از کارمندان یا میزان تولید یک بخش خاص صنعت، مانند تولید یا استخراج، یک شاخص تصادفی ایجاد کرد.
البته باید در نظر داشت که تعاریف شاخصهای پیشرو، پسرو و همزمانی همیشه شفاف نیستند. بعضی از شاخصها بسته به روش و زمینه ممکن است در دستههای مختلف قرار بگیرند. این به ویژه در شاخصهای اقتصادی مانند تولید ناخالص داخلی (GDP) معمول است.
به طور سنتی، تولید ناخالص داخلی به عنوان یک شاخص پسرو در نظر گرفته میشود زیرا براساس دادههای تاریخی محاسبه میشود. در برخی موارد، ممکن است تقریباً تغییرات فوری اقتصادی را منعکس کند، و آن را به یک شاخص تصادفی تبدیل کند.
انواع شاخص تحلیل تکنیکال چگونه در بازار ارزهای دیجیتال استفاده میشوند
همانطور که گفته شد، شاخصهای اقتصادی نیز بخشی از بازارهای مالی هستند. بسیاری از معامله گران و نمودارشناسان از ابزارهای تحلیل تکنیکال استفاده میکنند که میتواند به عنوان شاخصهای پیشرو یا پسرو تعریف شود.
شاخص های پیشرو
اساساً، انواع شاخصهای پیشرو تحلیل تکنیکال نوعی اطلاعات پیش بینی کننده را ارائه میدهند. آنها معمولاً براساس قیمتهای بازار و حجم معاملات انجام میشوند. این بدان معنی است که آنها ممکن است حرکات بازار را نشان دهند که احتمالاً در آینده نزدیک اتفاق می افتد. اما، درست مانند هر شاخص، همیشه دقیق نیستند.
شاخص های تصادفی
نمونههایی از شاخصهای برجسته مورد استفاده در تجزیه و تحلیل تکنیکال مورد استفاده در بازار ارزهای دیجیتال شامل شاخص مقاومت نسبی (RSI) و RSI تصادفی است. به یک معنا، حتی شمعدانها نیز به دلیل الگوهایی که ایجاد میکنند، ممکن است به عنوان نوعی شاخص پیشرو در نظر گرفته شوند. در عمل، این الگوها میتوانند بینشی درباره رویدادهای آینده بازار ارائه دهند.
شاخص های پسرو
از طرف دیگر، شاخصهای پسرو تحلیل تکنیکال بر اساس دادههای قبلی است. این شاخصها به بازرگانان اطلاعاتی راجع به آنچه در حال حاضر رخ داده است میدهند. هنوز هم، آنها میتوانند در هنگام مشاهده روند جدید بازار ارزهای دیجیتال مفید واقع شوند. به عنوان مثال، هنگامی که روند صعودی به پایان رسیده است، و قیمت به زیر یک میانگین متحرک کاهش مییابد، این به طور بالقوه میتواند آغاز روند نزولی را نشان دهد.
در بعضی موارد، این دو نوع شاخص ممکن است در یک سیستم نمودار واحد وجود داشته باشند. به عنوان مثال ابر ایچیموکو (Ichimoku) از هر دو شاخص پیشرو و پسرو تشکیل شده است.
مزایا و معایب شاخص ها
هنگامی که برای تجزیه و تحلیل فنی استفاده میشود، هر دو شاخص لیدینگ و لگینگ مزایا و معایب خود را دارند. به نظر میرسد با پیش بینی روندهای آینده، شاخصهای لیدینگ بهترین فرصتها را برای تاجران فراهم میکنند. با این حال، مشکل این است که شاخصهای پیشرو اغلب سیگنالهای گمراه کنندهای تولید میکنند.
در همین حال، شاخصهای لگینگ تمایل به اطمینان بیشتری دارند زیرا آنها به طور واضح توسط دادههای قبلی بازار تعریف شدهاند. نقطه ضعف آشکار شاخصهای پسرو، تأخیر در واکنش آنها به حرکتهای بازار است. در برخی موارد، ممکن است سیگنالها نسبتاً دیر به بازار بیایند تا یک موقعیت مطلوب باز شود، و در نتیجه سود بالقوه کمتری داشته باشد.
موارد استفاده در اقتصاد کلان
فراتر از سودمندی آنها در ارزیابی روند بازار قیمت، از شاخصها برای تجزیه و تحلیل روند اقتصاد کلان نیز استفاده میشود. انواع شاخصهای اقتصادی متفاوت از آن است که برای تجزیه و تحلیل تکنیکال استفاده میشود، اما هنوز هم میتوان آنها را به طور عمده در انواع پیشرو و پسرو طبقه بندی کرد.
علاوه بر مثالهای ذکر شده قبلی، شاخصهای اقتصادی دیگر شامل خرده فروشی، قیمت مسکن و سطح فعالیت تولید میباشد. به طور کلی، فرض بر این است که این شاخصها فعالیت اقتصادی آینده را پیش میبرند یا حداقل بینشهای پیش بینی کنندهای را ارائه میدهند.
دو مثال کلاسیک دیگر از شاخصهای اقتصاد کلان پسرو شامل بیکاری و نرخ تورم است. همراه با GDP و CPI، اینها معمولاً هنگام مقایسه سطح توسعه کشورهای مختلف – یا هنگام ارزیابی رشد یک کشور در مقایسه با سالها و دهههای گذشته مورد استفاده قرار میگیرند.
صحبتهای پایانی
چه از انواع شاخصها در تجزیه و تحلیل تکنیکال و چه از اقتصاد کلان استفاده شود، شاخصهای پیشرو و پسرو نقش مهمی در بسیاری از مطالعات مالی دارند. آنها تفسیر انواع مختلف دادهها را تسهیل میکنند، اغلب مفاهیم متعددی را در یک ابزار واحد ترکیب میکنند.
به این ترتیب، این شاخصها میتوانند در نهایت روندهای آینده را پیش بینی یا آنهایی را که قبلاً اتفاق افتادهاند تأیید کنند. به غیر از این، آنها هنگام ارزیابی عملکرد اقتصادی یک کشور نیز مفید هستند. یا نسبت به سالهای گذشته یا در مقایسه با سایر کشورها.